Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

κυρίες και κύριοι...

μία προσπάθεια που ξεκίνησε από λίγους και υιοθετήθηκε από πολλούς για τη διάσωση της διατηρητέας Καπναποθήκης (Καπνομάγαζο), έχει και συνέχεια...

όπως παρατηρείται μετά την απαγόρευση της καταδάφισης από το Υπ. Πολιτισμού, ο δήμος μας (με μικρό γιατί δεν λειτουργεί σαν Δήμος) το άφησε στην τύχη του, μήπως και μας κάνει τη χάρη και πέσει...

επειδή η καταδάφισή του σημαίνει την αρχή του τέλους για όλα τα κτίρια της πόλης μας, κι επείδη κάτι που αξίζει να διατηρηθεί στην πόλη μας για να θυμίζει παλιές εποχές, να αποτελέσει πολιτιστικό δείγμα (βλ. παλιά πόλη της Ξάνθης), τουριστικό πόλο, να φιλοξενήσει πολιστικές δραστηριότητες, και να δώσει αίγλη σε μία πόλη που χρωματίζεται από αγωγούς, χρυσορυχεία, αντιπαροχή κ.α.

για όλους τους παραπάνω λόγους σας στέλνω ένα κειμενάκι που έγινε σε συνεργασία κάποιων φορέων (βλ. Οικολογική Εταιρεία Έβρου, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, κ.α.) στόχο έχει τη συλλογή υπογραφών, πολιτών και φορέων, συλλόγων, να χρησιμοποιηθεί σαν μέσο πίεσης για συνέχιση των εργασιών.

Η υπογραφή σας μπορεί να αποδειχτεί πολίτιμη, γι αυτό το εκτυπώνεται (μπρος - πίσω) και συλλέγεται όσες μπορείται. Αν πάλι δεν μπορείται δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας...μπορεί όμως να χαλάσουμε το κτίριο...

για οποιαδήποτε πληροφορία είμαι στη διάθεσή σας, το κείμενο φέρει 2 κινητά για περισσότερες πληροφορίες.


ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΜΑΓΑΖΟΥ

Εμείς ως πολίτες της Αλεξανδρούπολης θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον μας να αγωνιστούμε για την σωτηρία του «Καπνομάγαζου». Δηλώνουμε την προσήλωσή μας στην αξία της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς με την ανάδειξη των τελευταίων ιστορικών κτιρίων που απέμειναν στην πόλη μας.

Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης εκτός της επιστημονικής και πολιτιστικής αξίας έχει και σημαντικό οικονομικό, αναπτυξιακό και τουριστικό ρόλο σε κάθε σύγχρονη κοινωνία.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει στόχο την καταστροφή τους, όπως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατεδάφισή του «Καπνομάγαζου», προσπαθώντας να εξαφανίσει κάθε ίχνος των κακών χειρισμών και της ασεβούς παρέμβασης που υπέστη το κτίριο τα τελευταία χρόνια.

Ζητούμε επίμονα την άμεση αποκατάσταση του κτιρίου στην αρχική του μορφή και την υλοποίηση του προγράμματος που έχει σκοπό την αξιοποίηση, την ανάδειξη και την προβολή του διατηρητέου κτιρίου.

Το νομικό πλαίσιο της χώρας και οι τεχνικές δυνατότητες της εποχής μας παρέχουν εγγυήσεις για άμεση επισκευή του, γεγονός που υποστηρίζεται και ενισχύεται απ’ τον χαρακτηρισμό του ιστορικού αυτού κτιρίου ως διατηρητέου μνημείου της πόλης μας από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Κάθε ενέργεια, όχι μόνο κατεδάφισης, αλλά και εγκατάλειψης του κτιρίου είναι επιστημονικά απαράδεκτη, πολιτικά ανέντιμη και ποινικά κολάσιμη.

..ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ..

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΜΑΓΑΖΟΥ

α/α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

πληροφορίες : 6946685761, 6976361625