Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2007

ή στραβός είναι ο γιαλός...ή στραβά αρμενίζουμε...

TMHMA Γ΄ - Bουλή



KEΦAΛAIO ΔEYTEPO - Kωλύματα και ασυμβίβαστα των βουλευτών

'Αρθρο 56 - (Κωλύματα εκλογιμότητας)

**1. Έμμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, άλλοι υπάλληλοι του Δημοσίου, υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας, υπάλληλοι οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, διοικητές, υποδιοικητές ή πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ή διευθύνοντες ή εντεταλμένοι σύμβουλοι νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου ή δημόσιων επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος ή επιχειρήσεων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές, αν δεν παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξή τους ως υποψηφίων. Η παραίτηση συντελείται με μόνη τη γραπτή υποβολή της. Αποκλείεται η επάνοδος στην ενεργό υπηρεσία των στρατιωτικών που παραιτούνται. Τα ανώτερα αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας για την οποία εξελέγησαν, ακόμη και αν παραιτηθούν.


δεν ξέρω από σας κάνατε τον κόπο να μπείτε στον ιστοχώρο (ή site) της Βουλής των Ελλήνων (www.parliament.gr). Δυστυχώς διαπίστωσα το παραπάνω θλιβερό γεγονός. Οι λόγοι που σκέφτομαι είναι 3 :

  • Εν γνώση της νομοθεσίας αλλά για επικοινωνιακούς κατά τα άλλα λόγους εντυπωσιασμού έγινε η επιλογή της (αγαπητής κατά τα άλλα) Φώφης.
  • Η αξιωματική αντιπολίτευση ( είπαμε ότι με κεφαλαία γράφουμε αν ήταν Αξιωματική ή Αντιπολίτευση) έχει άγνοια της νομοθεσίας και του Συντάγματος της χώρας.
  • Γνώριζε αλλά ήθελε να παρακάμψει τη νομοθεσία.
Σχόλιο 1ο : είναι δυνατόν να φανατίζεις το εκλογικό κοινό σου, κάνοντας τέτοιου είδους κινήσεις ;
Σχόλιο 2ο : Είναι δυνατόν κόμμα να έχει άγνοια της νομοθεσίας ;
Σχόλιο 3ο : αφήνω το σχόλιο σε εσάς...εγώ κουράστηκα με δαύτους...

Πραξικόπημα ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του πασοκ (είπαμε για τα κεφαλαία), ο οποίος αλλάζει κάθε 3+λίγο (για άγνωστο λόγο). Ασύμμετρη απειλή λεέι ο άλλος...

Μου φαίνεται ότι πραματικά η χώρα θέλει ένα πραξικόπημα για να διώξουμε όλους τους πολιτικούς μας που αποτελούν ασύμμετρη απειλή για τις ζωές μας...όσο για το μέλλον μας ; αυτό παίζεται στο χρηματιστήριο και στα ομόλογα...

Αυτή δεν είναι χώρα, άνδρο τρομοκρατών είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: