Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Έπεσαν οι υπογραφές


Υπεγράφη το πρωτόκολλο για την διεθνή εταιρεία έργου του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη


Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2008 τα έργα για τον αγωγό θα έχουν ξεκινήσει


Το πρωτόκολλο για την ίδρυση της διεθνούς εταιρείας έργου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη συνυπεγράφη την Τρίτη, λίγο πριν την έναρξη των επίσημων συνομιλιών του Ρώσου προέδρου Βλ.Πούτιν με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Κρεμλίνο.

Από ελληνικής πλευράς έβαλαν την υπογραφή τους ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας και ο γενικός διευθυντής της ελληνικής κοινοπραξίας ΕΛΠΕ-ΘΡΑΚΗ ΑΕ Χρήστος Δήμας.

Από ρωσικής πλευράς υπέγραψε ο Δημήτρη Γιεφστράτοφ, γενικός διευθυντής του ομίλου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και από βουλγαρικής πλευράς ο Στέφαν Γκούντσεφ πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της υπογραφής που έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία της συντονίστριας ρωσικής εταιρείας Transneft ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι πρόκειται για «μια ξεχωριστή ημέρα και νομίζω πως δρομολογείται μια νέα εποχή, όχι απλά στις ενεργειακές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας, αλλά και σε πολλά περισσότερα επίπεδα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φώλιας, «είμαστε πλέον με τα φτυάρια στα χέρια» και σε πραγματικούς πλέον ρυθμούς «δρομολογείται η δημιουργία της εταιρείας, η οποία θα υλοποιήσει το όραμα των ηγετών μας».

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2008 τα έργα θα έχουν ξεκινήσει, «καθώς οι ρυθμοί που έχουν εγκαινιαστεί πια είναι παρά πολύ γρήγοροι» συμπλήρωσε.

Εξίσου αισιόδοξος ήταν στις δηλώσεις του και ο υφυπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ρωσίας Αντρέι Ντεμέντιεφ, ο οποίος είπε ότι «είναι ένα έργο που είχε καθυστερήσει πολύ και τώρα πλέον όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της κατασκευής εντός του 2008. Οι εκκρεμότητες που απομένουν είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συμφωνηθούν εγκαίρως, ώστε η υλοποίηση του έργου να προχωρήσει γοργά».

Έδρα της εταιρείας θα είναι η Ολλανδία.



Από in.gr



ευχαριστώ όλους αυτούς που θα με αναπτύξουν...τους χρωστώ μεγάλη χάρη...αλλά όπως είπε και ο "Φώλιας" είμαστε πλέον με τα φτυάρια στα χέρια...γιατί? έχω κρατήσει και 2 ωραία κείμενα του in.gr που εξηγούν το γιατί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: