Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Βυθίστηκαν και άλλα τρία σκάφη


Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα απειλεί τη Μαύρη Θάλασσα από τάνκερ που κόπηκε στα δύο



Το τάνκερ κόπηκε στα δύο από την θαλασσοταραχή




Ρωσικό πετρελαιοφόρο κόπηκε στα δύο στη διάρκεια θύελλας κοντά στη Μαύρη Θάλασσα με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν τουλάχιστον 2.000 τόνοι μαζούτ. Πρόκειται για «πολύ σοβαρή περιβαλλοντική καταστροφή», παραδέχτηκε Ρώσος αξιωματούχος.

«Το πρόβλημα ίσως χρειαστεί αρκετά χρόνια για να διορθωθεί. Το μαζούτ είναι βαρύ υλικό και βυθίζεται στον πυθμένα» δήλωσε την σε κρατικό τηλεοπτικό κανάλι ο Όλεγκ Μίτβολ, αναπληρωτής διευθυντής της κρατικής υπηρεσίας Rosprirodnadzor.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, η διαρροή σημειώθηκε νωρίς την Κυριακή, όταν το τάνκερ Volganeft-139 βρισκόταν στο Στενό του Κερτς ανάμεσα στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα.

Δεξαμενόπλοια αυτού του είδους κατασκευάζονταν στην πρώην Σοβιετική Ένωση για μεταφορά πετρελαίου κατά μήκος ποταμών και δεν ήταν σχεδιασμένα να αντέχουν σε ισχυρές καταιγίδες.

Στο Στενό του Κερτς βυθίστηκαν την Κυριακή άλλα τρία ρωσικά σκάφη, τα οποία μετέφεραν συνολικά περισσότερους από 6.500 τόνους θείου. Αν και το φορτίο δεν αποτελεί περιβαλλοντική απειλή, οι δεξαμενές ήταν γεμάτες καύσιμο που θα μπορούσε τώρα να διαρρεύσει.

Σύμφωνα εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Μεταφορών, δεν απειλείται η ζωή των μελών του πληρώματος Volganeft-139, τα οποία έχουν καταφύγει στην πρύμνη του πλοίου. Τρια ρουμουλκά, δυο ρωσικά και ένα ουκρανικό συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης.

Το πετρελαιοφόρο ήταν αγκυροβολημένο όταν κόπηκε στα δυο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

εμείς γιατί ανυσηχούμε? εξάλλου όλες αυτές οι επενδύσεις είναι φιλικές ως προς το περιβάλλον, πράσινη ενέργεια, κ.α. πολλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: