Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Ο Νικήτας έφυγε από κοντά μας

Νικήτας Λιοναράκης


Ο Νικήτας Λιοναράκης, από χθες, δεν είναι πια μαζί μας.

Δεν είναι μια απώλεια μόνο για μας αλλά και για όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Στάθηκε πάντα ακούραστος υποστηρικτής μας και προσπάθησε να αναδείξει τον ιδιαίτερο ρόλο της Κοινωνίας των Πολιτών στην πολιτική και κοινωνική ζωή.

Όπως έλεγε και ο ίδιος, "ο Δημόσιος Χώρος που επί δύο αιώνες μονοπωλείται από το κράτος και τους θεσμούς που αναφέρονται σε αυτό, έπαψε πια να είναι μονοπώλιό τους. Εισβάλει ορμητικά μια κοινωνία πολιτών, με διάφορες προθέσεις, με διάφορες μορφές, με διάφορα νομικά σχήματα και διεκδικεί ρόλο δημόσιο. Αυτό για μένα είναι το σημαντικό". Υπήρξε η ψυχή της καμπάνιας των "800 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για το Σύνταγμα", που κατέληξε στην ομόφωνη αναγνώριση του ρόλου τους μέσα από τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Στάθηκε επί σειρά ετών στο πλευρό της Greenpeace σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και αργότερα σαν αντιπρόεδρός του. Δραστήριος και πάντα ευαισθητοποιημένος, με την εξαιρετικά μεγάλη του εμπειρία στο χώρο της ενημέρωσης, της Αυτοδιοίκησης, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ήταν πολύτιμος σύμβουλός μας και μας γέμιζε πάντα με δύναμη και αισιοδοξία με τη ζωντάνια του.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εγγυηθούμε ότι θα συνεχίσουμε το έργο του, με το κουράγιο και την ενέργεια που χαρακτήριζαν τον Νικήτα, κρατώντας έτσι την ανάμνησή του ζωντανή.

Το Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace ευχαριστεί θερμά την οικογένεια του Νικήτα για την πρωτοβουλία της να ζητήσει, αντί στεφάνων, να προσφερθούν δωρεές στην Greenpeace στη μνήμη του.

καλό ταξίδι Νικήτα... είσαι από αυτούς που μας έδειξαν το δρόμο... τώρα θα αποδείξουμε αν ήμασταν καλοί μαθητές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: