Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

ΕΛΕΟΣ...

Ο Γκορ τάραξε τα νερά
Το Νόμπελ του Αλ Γκορ, ελπίδα αφύπνισης των Αμερικανών σε θέματα περιβάλλοντος
«Μπράβο Αλ», το μήνυμα των μικρών παιδιών μετά την ανακοίνωση του Νόμπελ
Ουάσινγκτον
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Νόμπελ Ειρήνης στον Αλ Γκορ και τη Διακυβερνητική Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα (12/10/2007)
Δείτε το βίντεο...

Το Νόμπελ Ειρήνης που απονεμήθηκε στον Αλ Γκορ μπορεί να οδηγήσει τους Αμερικανούς να συνειδητοποιήσουν τον επείγοντα χαρακτήρα της προστασίας του περιβάλλοντος και να αποδεχθούν την ανάγκη οικονομιών στον τομέα της ενέργειας.

Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center, τον περασμένο Ιούνιο, οι πολίτες των ΗΠΑ είναι πλέον πεισμένοι σε ποσοστό 77% ότι το κλίμα αλλάζει. Είναι όμως διχασμένοι για τις αιτίες της υπερθέρμανσης της Γης και για τις λύσεις που πρέπει να υιοθετηθούν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, μόνο το 47% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι υπεύθυνος για τις κλιματικές αλλαγές είναι ο άνθρωπος, ενώ το 38% έκρινε ότι η απάντηση στις αλλαγές αυτές αποτελεί προτεραιότητα.

Από άλλη έρευνα της κοινής γνώμης που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ προκύπτει ότι το 62% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της λήψης άμεσων μέτρων.

«Η ανησυχία των Αμερικανών για το περιβάλλον έχει μεγαλώσει και το μήνυμα του Αλ Γκορ, είτε μέσω των λόγων του είτε μέσω της ταινίας του, άγγιξε πολύ κόσμο» λέει η Τζάνετ Λάρσεν, διευθύντρια ερευνών στο Earth Policy Institute, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Όμως η αλλαγή της συμπεριφοράς των Αμερικανών θα αργήσει να φανεί σε μια χώρα όπου τα οχήματα 4Χ4 κυριαρχούν και ο κλιματισμός σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν σηκώνει συζήτηση.

«Στις ΗΠΑ υπάρχει τεράστια σπατάλη ενέργειας» τονίζει ο Κέβιν Τρένμπερθ, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης για το κλίμα για λογαριασμό της Επιτροπής του ΟΗΕ (IPCC) που τιμήθηκε από κοινού με τον Αλ Γκορ με το Νόμπελ ειρήνης.

«Ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχουν συμβεί σε αυτή τη χώρα είναι η άνοδος της τιμής της βενζίνης, και ακόμη δεν είναι αρκετά μεγάλη» τονίζει ο νεοζηλανδικής καταγωγής επιστήμονας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό (από in.gr)


ήμαρτον ...το νόμπελ ειρήνης στον Αλ Γκορ...πάντα πίστευα ότι όλοι αυτοί οι θεσμοί (oscar, nobel κτλ) είναι μαϊμού και κατευθυνόμενοι... είναι δυνατόν στο δεξί χέρι του Bill Klinton που σκότωσε χιλιάδες σέρβους, κοσσοβάρους, κροάτες, άφησε χιλιάδες παιδιά ορφανά, πότισε με ουράνιο τα βαλκάνια και άλλα πολλά τέτοια μακάβρια, να του δίνουμε το nobel ειρήνης για 2-3 ντοκυμαντέρ που έκανε με θέμα το περιβάλλον... Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να του πάρουμε το κεφάλι!!!

πρώτα κάνουμε πόλεμο, καθόμαστε στο σβέρκο κρατών, υποχρεώνουμε αυτά να πληρώσουν ένα κάρο λεφτά για την ανοικοδόμησή τους μετά την καταστροφή, που οι πολεμοχαρείς προκάλεσαν , και μετά ιδρύουμε και κάποιες ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) όπως Unicef, και αρμέγουμε τον υπόλοιπο κόσμο (με δωρεές) στο όνομα των εμβολιασμών, σχολείων, μόρφωσης κ.α. Λοιπών όλα αυτά τα έχουν προκαλέσει οι πολεμοχαρείς στο όνομα μεγάλων εταιρειών (δείτε το ντοκυμαντέρ του ΕΞΑΝΤΑ για το Δέλτα του Νίγηρα, και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ), στραγγίζουμε όλους τους πόρους των κρατών (όπως ορυκτό πλούτο) , ξεγελάμε την τοπική εξουσία με πετραδάκια και χάντρες (σαν τους ιθαγενείς) και στο τέλος τους αποζημιώνουμε με φάρμακα για τις αρρώστιες, δήθεν υποδομές που τις πληρώνουν όμως αδρα...

Αυτόν τον κόσμο τον καλό, τον χιλιομπαλωμένο... ράβε ξήλωνε...( αθάνατε Ξυλούρη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: