Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

ημέρα των ζώων ...

4 οκτωβρίου γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα των ζώων... (όχι δε θα σχολιάσω αυτό που φαντάζεστε)... είμαι κάτοχος τετράποδου κατοικίδιου, και προσπαθώ να σεβαστώ τα ζώα όσα μπορώ... (τα ζώα, όχι τους ανθρώπους-ζώα).
Κάτι που μπορώ να κάνω είναι να παρακαλέσω για την προσοχή στους ελληνικούς δρόμους, που καθημερινά βλέπω σκοτωμένα σκυλιά, γάτες, σκατζόχοιρους, μέχρι και κύκνο νεκρό έχω δει... τα βλέπω χαμένα μέσα στην εγνατία οδό, σαστισμένα προσπαθούν να βρουν έξοδο... και οι οδηγοί τέρμα το γκάζι...
όλοι χωράμε σ' αυτόν τον πλανήτη (πολύ ποιητικό - οικολογικό ακούγεται αυτό), αλλά έτσι είναι...
Ακόμη να προσθέσω ότι στον σχεδιασμό των χώρων πρασίνου χρήσιμο θα ήταν να υπήρχε χώρος για τις ανάγκες των μικρών μας φίλων, και όχι να τα κάνουν ανεξέλεγκτα με τις παροτρήνσεις των ιδιοκτητών τους όπου βρουν!!! Ένα πρόγραμμα υιοθέτησης κοινών κατοικιδίων (κοινός : που δεν τον χαρακτηρίζει κάτι ξεχωριστό ή ιδιαίτερο, που συναντιέται συχνά, που είναι ευρύτατα γνωστός ή διαδεδομένος· συνηθισμένος, μέσος) με σκοπό να σταματήσουμε να εισάγουμε σκύλους και γάτες ράτσας ( αν θες να αποκτήσεις κάποι κατοικίδιο νομίζω ότι όλα πρέπει να τα αγαπάς το ίδιο).
Λόγω της χθεσινής ημέρας σας παραθέτω μερικούς ιστοτόπους αφιερωμένους σε αυτά :

www.ornithologiki.gr
www.wwf.gr
www.peta.org
www.medsos.gr

μέσω αυτών θα βρείτε κι άλλα πολλά sites

Δεν υπάρχουν σχόλια: